Először sárgarépát feldaraboltam hosszúkásra, forró vízben 2 percig előfőztem (blansíroztam). Ez arra jó, hogy könnyebben sül, és nem szív magába annyi olajat.
Csirke felsőcombot sütöttem, régebben csak a sütőben, de ezek a „városi” csirkék annyi levet engednek, hogy mindig úgy jártam, hogy már a hús puha volt, de a lé még nem forrt el alóla, így nem tudott pirulni. Ezért újabban serpenyőben kezdem a sütést.
A befűszerezett húst (a fűszer változó, most kész grillkeveréket használtam, csak egy kicsit bővítettem fokhagymával, majoránnával) bőrével lefelé forró serpenyőbe teszem (a rozsdamentest forrósítom fel előre, ha teflonos, nem kell, ha zománcos, nem szabad, akkor nem árt alá egy egészen kicsi zsiradék, éppen csak kikenni az edényt). Általában a csirke bőre elég zsíros, ami hamar elkezd kiolvadni, ezenkívül levet is enged.
Amikor pirulni kezd, megfordítom, elég sok, csíkokra vágott hagymát szórok rá, lefedem. Időnként ellenőrzöm, ha már közel puha, leveszem a fedőt, újra megfordítom, elforralom a levet.
Utána bőrrel felfelé sütőben megropogósítom.
Közben a répát olajban megsütöm, mint a hasábburgonyát.
A hús mellett sült hagymát mellé tálalom.
Utolsó kommentek